2014. dec 30.

kenyérsütés otthon, kenyérsűtő gép nélkül

írta: tsigabogar
kenyérsütés otthon, kenyérsűtő gép nélkül

Diabestar Genius kenyér lisztkeverékből

Hozzávalók:
500g lisztkeverék, 370g langyos víz, 14 g friss élesztő
A vízben old
fel az élesztőt, majd öntsd a liszthez.
Dolgozd össze, majd dagaszd a tésztát kb. 8-10 percig.
Alakítsd tetszőleges formára. Keleszd egy 15-20 percig meleg helyen. Majd újra gyúrd össze és formázd meg. Így nem lesz olyan élesztős íze.
A megformázott tésztát helyezd sütőlemezre, vagy teheted kész formába.
A forma akkora legyen, hogy a tészta félig töltse meg. Ekkor bevagdoshatod a tetejét.
Langyos helyen letakarva keleszd a duplájára.
Amikor megkelt tedd előmelegített sütőbe és süsd 250 fokon 10 percig,
majd vedd vissza a hőfokot 190 fokra és süsd még 50 percig,
Gépben is elkészítheted: kb. 3,5 órás (teljes kiőrlésű) programmal.
Ha megsült és szép piros a héja, még forrón kend be egy picit vízzel, és tedd rácsra kihűlni.

Kb 900g-os kenyeret fogsz kapni. Az egész szénhidráttartalma kb 120g.

3-4 napig is friss marad. Nem lesz penészes és rossz ízű pár nap után sem. Pedig nem tartottam hűtőszekrényben.
Összetevők:
Vitális glutén lenmag, szezám, napraforgó, zabpehelyliszt, zabkorpa, zabrost, tökmag, hajdinaliszt, zabpehely, só, almarost, kenyérfűszer (kömény, mustármag, édeskömény, koriander, ánizs), bio szőlőmagliszt, árpa maláta, burgonya rost, ascorbinsav
Számított beltartalmi értékek 100 g recept szerint elkészített kenyérben:
energia 988KJ/236Kcal
szénhidrát 12,4g
Fehérje 20,73g
zsír 11,45g

Szólj hozzá

fogyókúra kenyér recept házilag diabetikus